top of page

Βιογραφικό

Η Βαλεντίνα Ιεροθέου είναι Σχολική Ψυχολόγος και εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα. Αρχικά, έλαβε πτυχίο Ψυχολογίας στο Πάντειον Πανεπιστήμιο Αθηνών και έπειτα συνέχισε μετεκπαίδευση στην Εκπαιδευτική Ψυχολογία στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Συνέχισε τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο Κύπρου όπου έλαβε τον Μεταπτυχιακό τίτλο Σχολικής Ψυχολογίας και στο παρόν στάδιο εκτίει τις Διδακτορικές της σπουδές στην Κλινική Ψυχολογία. Έχει αξιολογηθεί από το Μητρώο Εγγραφής Ψυχολόγων Κύπρου και είναι εγγεγραμμένη στο Μητρώο Εφαρμοσμένων Ψυχολόγων Κύπρου (Ειδικότητα Σχολικής Ψυχολογίας), με αριθμό εγγραφής 397. Το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα, από το οποίο έχει αποφοιτήσει με άριστη επίδοση, έχει αξιολογηθεί και είναι πιστοποιημένο από τον International School Psychology Association και την European Federation of Psychologists' Associations. Επίσης, είναι μέλος του Συνδέσμου Ψυχολόγων Κύπρου και της Ελληνικής Κοινότητας Ανάλυσης της Συμπεριφοράς. 

Τα ενδιαφέροντα της γύρω από την επιστήμη της εφαρμοσμένης Ψυχολογίας εξαπλώνονται σε καινοτόμες, εμπειρικά τεκμηριωμένες τεχνικές, οι οποίες προωθούν την ευημερία παιδιών και εφήβων. Έχει εκπαιδευτεί σε πρακτικές παιγνιοθεραπείας βασισμένες στο RDI για τα παιδιά με διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές, δηλαδή άτομα τα οποία εμπίπτουν στο φάσμα του αυτισμού. Επίσης, με υποτροφία του Πανεπιστημίου Κύπρου, εκπαιδεύτηκε στη πρωτογενή και δευτερογενή πρόληψη του συστήματος Positive Behavioral Interventions and Support στη Βόρεια Καρολίνα, ΗΠΑ. Η συγκεκριμένη εκπαίδευση είχε ως συνέχεια την ερευνητική συμμετοχή στο πρόγραμμα ΠροΘΕΣυ , μια πιλοτική εφαρμογή του PBIS σε δημοτικά σχολεία της Λεμεσού. 

Τέλος, έχει παρακολουθήσει μια πληθώρα σεμιναρίων, εργαστηρίων και διαλέξεων. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε στο CV.

Μαθησιακές Δυσκολίες

Δεν αρκεί η επιμονή, η επανάληψη και οι εμφάνταστοι τρόποι διδασκαλίας για να ξεπεραστούν οι ειδικές μαθησιακές δυσκολίες. Η έρευνα μας έχει δείξει ότι υπάρχουν συγκεκριμένες εμπειρικά τεκμηριωμένες τεχνικές, οι οποιες βοηθούν το παιδί να αντιμετωπίσει αποτελεματικά τις δυσκολίες αυτές. Περισσότερα...

Αγχώδεις Διαταραχές

Μια μεγάλη μερίδα παιδιών υποφέρει από τη κακή διαχείριση του άγχους. Πολλές φορές δεν αναγνωρίζει κανείς ότι αυτό που βιώνει το παιδί είναι μια αγχώδης διαταραχή. Συχνά εμφανίζεται ως πόνος, υπερβολική προσκόλληση στον γονέα, γκρίνια, γενική αποφυγή δραστηριοτήτων, ανησυχίες, φοβίες, προβλήματα λόγου(τραυλισμός), επιλεκτική αλαλία, κρίσεις πανικού κ.α. Είναι σημαντικό να μην αψηφούμε τα συμπτώματα και να δρούμε προληπτικά για την έγκαιρη και αποτελεσματική αντιμετώπιση του. Περισσότερα…

bottom of page